Przedszkole w Lubiszynie

Jadłospis

 

JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLE

 

 

 

PONIEDZIAŁEK (30.11.2020r.)

 

Śniadanie:  Pieczywo z masłem (1,7) wędliną (6),pastą jajeczną (3), pomidorem, herbata z cytryną, kawa inka (7)

 

Obiad: Zupa krupnik na wywarze z mięsa wieprzowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką

 

Spaghetti (mięso mielone z sosem pomidorowym, makaronem (1,3), ogórek

 

Woda

 

Podwieczorek: Drożdżówka z mlekiem (1,3,7)

 

 

 

 

 

WTOREK (01.11.2020r.)

 

Śniadanie: Zupa mleczna z makaronem (1,3,7) pieczywo z masłem (1,3,7), wędliną(6), pasztetem (6), pomidorem, herbata z cytryną

 

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem  na wywarze z mięsa wieprzowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką  (7,9)

 

Kasza gryczana, gulasz z mięsa wieprzowego, surówka z kapusty kiszonej

 

Woda

 

Podwieczorek: Mandarynka

 

 

 

ŚRODA (02.12.2020r)

 

Śniadanie: Chleb z masłem (1,7), serem żółtym(7), wędliną(6), jajko gotowane z sosem majonezowym(3), herbata z cytryną, kawa inka (7)

 

Obiad: Rosół z makaronem na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem marchewki, selera, pietruszki ( 9)

 

Ryż, potrawka z kurczaka z warzywami (7)

 

Woda

 

Podwieczorek: Banan

 

 

 

CZWARTEK (03.12.2020r.)

 

Śniadanie: Tosty z  serem żółtym(7), wędliną(6), warzywa, herbata z cytryną, kawa inka (7)

 

Obiad: Barszcz ukraiński na wywarze z mięsa wieprzowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (9)

 

Kluski śląskie (1,3) z sosem pieczarkowym, polędwiczką pieczoną, ogórek kiszony

 

Woda

 

Podwieczorek: Chałka z mlekiem (1,3,7)

 

 

 

PIĄTEK (04.12.2020r.)

 

Śniadanie: Sałatka jarzynowa (3), pieczywo z masłem (1,3) wędliną(6), serem żółtym (7) ogórkiem, herbata z cytryną , mleko(7)

 

Obiad: Kapuśniak z ziemniakami na wywarze z mięsa wieprzowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (7,9)

 

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z marchewki z jabłkiem podp. sosem jogurtowym (7)

 

Woda

 

Podwieczorek: Chrupsy owocowe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

 

 SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) i produkty pochodne

 

2. Skorupiaki i produkty pochodne

 

3. Jajka i produkty pochodne

 

4. Ryby i produkty pochodne

 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

 

 6. Soja i produkty pochodne

 

 7. Mleko i produkty pochodne

 

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne

 

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne

 

10. Gorczyca i produkty pochodne

 

 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

 

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2

 

 13. Łubin i produkty pochodne

 

 14. Mięczaki i produkty pochodne        

 

 

 

  • Dodaj link do:
  • facebook.com
Przedszkole