• Czcionka:
bawimy, uczymy, kształcimy

Jadłospis

JADŁOSPIS  PRZEDSZKOLE

 

PONIEDZIAŁEK (17.11.2025r.)  

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, chleb pszenny(1,3) z masłem(7), wędliną (6), serem żółtym(7), ogórkiem, pomidorem,  herbata z cytryną

Obiad: Rosół z makaronem na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (7,9)

Ziemniaki, kotlet z fileta z kurczaka, papryka

Woda

Podwieczorek: Jabłko

 

WTOREK( 18.11.2025r.)

Śniadanie: Karolinki z szynki, chleb z masłem(1,3,7) z serem żółtym(7), warzywa (pomidor, ogórek, papryka) herbata z cytryną, kakao(7)

Obiad: Zupa kapuśniak na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem, selera, pora, pietruszki i marchewki (9)

Kasza jęczmienna, polędwiczki duszone w sosie własnym, surówka z sałaty lodowej podp. sosem vinegret

Woda

Podwieczorek: Chrupsy owocowe

 

ŚRODA (19.11.2025r.)

Śniadanie:  Jajecznica ze szczypiorkiem, bułka pszenne i wieloziarnista z masłem(1,3,7)  z serem żółtym (7), wędliną(6), pomidorem, ogórkiem, herbata owocowa

Obiad: Zupa kalafiorowa na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem, selera, pora, pietruszki i marchewki (9)

Ryż, paluszki rybne (4), surówka z kapusty kiszonej podp. oliwą

Woda

Podwieczorek: Banan

 

 

CZWARTEK (20.11.2025r.)

Śniadanie:  Sałatka gyros, pieczywo pszenne i wieloziarniste(1,3) z masłem(7) ogórkiem, pomidorem, serem żółtym(7), polędwicą drobiową(6), herbata z cytryną

Obiad: Barszcz ukraiński na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (9)

Makaron (1,3) z sosem owocowym i twarogiem(7)

Woda

Podwieczorek: Mandarynka

 

 

PIĄTEK (21.11.2025r.)

Śniadanie: Bułka pszenna i wieloziarnista(1,3) z masłem(7), twarogiem(7), wędliną(6), pomidorem, ogórkiem, pasztetem(6),  herbata owocowa

Obiad: Zupa jarzynowa  na wywarze z mięsa drobiowego z dodatkiem, marchewki,  selerem, porem, pietruszką (7,9)

Gołąbki, chleb(1,3)

Woda

Podwieczorek: Kisiel